sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Hei, tottista!

Kevät toi Raumalle tällä viikolla paitsi peipposet myös toko-kärpäset. Pistettiin pystyyn vajaan kymmenen koirakon toko-ryhmä, Möröt. Mainiota!

Ja koska ryhmän ohjaaja ei aikaisemmin ollut nähnyt työskentelyämme, näytimme ensimmäisellä treenikerralla, perjantaina, missä talven jäljiltä mennään. Me Pyryn kanssa treenaamme siis vasta alkeita, alokkaan liikkeitä.

Missä mennään?

Luoksepäästävyys: Ei ongelmia, paitsi ihanien ihmisten kohdalla. Niitä nimittäin pitää yrittää pusutella. Harmi, että koirapiireissä on niin paljon ihania ihmisiä! Elikkäs treeniä vaatii tämäKIN.

Paikalla makaaminen: Tätä on treenattu paljon, mutta SISÄLLÄ. Olikin sitten aivan eri juttu kentällä, koirien ja muiden ärsykkeiden keskellä. Pelkkä maahanmeno vaati käskyn lisäksi käsimerkin ja kun lähdin liikkeelle, Pyry nousi heti puoli-istuvaan asentoon ja alkoi piipata. Noh, tästä ei voi kuin petrata. Muutamista sekunneista lähdetään liikkeelle, saapa nähdä milloin 2 minuuttia onnistuu.

Seuraaminen kytkettynä/taluttimetta: Tämän tiesinkin vaikeaksi. Seuraaminen on meillä hyvin löysää, mistä en voi syyttää kuin itseäni. Olen käyttänyt samaa käskyä kaupunkikävelyillä, missä riittää, että Pyry noin suurin piirtein kulkee vasemmalla puolellani +/- puoli metriä, eikä katsekontaktista ole välttämättä tietoakaan. Treenatessa toki on hiukan parempi, varsinkin taluttimetta, mutta ei lähelläkään sitä mitä pitäisi. Uusi käsky? Kaikki alusta? Askel eteen, askel taakse, askel vasemmalle, askel oikealle... Siitä se on kai lähdettävä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: Meni ihan kivasti. Annoin käsimerkin samanaikaisesti, paikalla makaamisesta oppineena. Ja siihenhän se koira pötkähti. Tätä tarvii enää viilata! (vrt. kirveelle töitä osastoon!)

Luoksetulo: Istumaan jääminen on tuttu juttu agilitysta, joten siinä ei moittimista. Mutta sitten kun pitikin lähteä liikkeelle! Käskystä ei tapahtunut mitään. Käsiliikkeestä tuli innoissaan viereen tönöttämään. Pitäiskö tarkistaa sen korvat? Vaikkua?

Seisominen seuraamisen yhteydessä: Tästä olen niin ylpeä! Syksyllä Pyry ei osannut tätä vielä ollenkaan ja nyt tämä liike meni paremmin kuin mikään muu. Ei tarvittu edes käsimerkkiä. Tarkka silmä havaitsi siinä vielä puoli askelta hiottavaa, mutta se ei tunnu meillä missään! Ainakaan tässä vaiheessa :-)

Estehyppy: Pyry taisi luulla harkkojen jo olevan ohi, kun jouduimme jonkun aikaa odottamaan omaa vuoroamme ja palkkasin Pyryä siinä välissä jo ns. loppurevityksillä. Elikkäs ei onnistunut kuin vasta toisella yrittämällä. Ensimmäisellä kerralla lähti nuuskimaan ohjaajaamme. Mutta toisella kerralla hyppäsi ja jäi onnekseni vielä seisomaan esteen toiselle puolelle. Viime vuonnahan pylly meinasi vallan väkisin painua aina penkkiin heti hypyn jälkeen. Vähän muistuttelua, niin Pyry hoitaa tämän liikkeen kyllä kotiin.

Tästä siis lähdetään liikkeelle! Toivottavasti voin syksyllä naureskella, että oltiinpas me tumpeloita tuolloin huhtikuussa :-D

3 kommenttia:

Vaakakuppi kirjoitti...

Eka kokeis Pyry pistää säännöt uusiks ja sää ihmetteles :)

Maija kirjoitti...

Niin siinä luultavasti käy :-D

Unknown kirjoitti...

Hienoa Pyry! Vähän joutu hihitteleen tota luoksepäästävyyttä. Meilläkin on aina liian kivoja ihmisiä tuomaroimassa, ei sellaista voi kestää =D