lauantai 26. marraskuuta 2011

Hammasta köyhempi

Pyry hävisi ruletissa puunkarahkalle. Eipä tullut yllätyksenä. Uhkapeliltä se puiden riepominen on näyttänyt jo pidemmän aikaa. Tappio myönnettiin tosin vasta kotona, kun hammas tippui keskelle olkkarin mattoa. Sekä minä että Pyry näytimme yhtä yllättyneiltä. Pikatarkastuksen jälkeen tappio kirjattiin vasempaan alaleukaan, jossa näkyi enää kaksijuurisen hampaan kaula. Koko kruunuosa oli murtunut irti.

Toissapäivänä Pyryltä poistettiin eläinlääkäriasemalla se, mitä hampaasta oli vielä jäljellä. Potilaskertomuksesta: "Pyry tuotiin vastaanotolle välihampaan tapaturmaisen murtumisen vuoksi. Vasemmalla alhaalla P4-hampaassa komplisoitunut kruunujuurimurtuma, melkein koko hampaan kruunu murtunut. Murtumalinja ulottuu kummassakin juuressa hampaan kaulaan asti. Kyseinen hammas on poistettu inhalaatioanestesiassa. Muuten suu ja hampaat olivat erinomaisessa kunnossa."

Ensimmäinen ilta toimenpiteen jälkeen oli pitkä. Pyry yritti olla liikkeessä, vaikkei kunnolla siihen pystynytkään. Peitot eivät kelvanneet, vaikka se tärisikin kylmyyttä. Ja se itku. Ei siinä auttanut kuin tehdä peti lattialle ja ottaa poika kainaloon. Onneksi jo seuraavana päivänä helpotti ja tänään ei toimenpidettä enää muistetakaan. Kipulääkettä on vielä pariksi päiväksi. Suun desinfiointi jatkuu kaksi viikkoa. Kilpailukielto on vuoden loppuun.

Ja mitä tämä ruletti sitten maksoi? 318 euroa. Ihanan kallista! Onneksi tapaturmavakuutus kuittasi laskusta suurimman osan. Kauhulla ajattelen sitä laskua, jos oikeasti tapahtuisi jotain.

Ei kommentteja: