maanantai 23. toukokuuta 2011

Verivanan jäljillä






















Vanhojen harrastusten elvyttäminen alkoi eilen parilla MEJÄ-harjoituksella. Viime kerrasta olikin sitten vierähtänyt kaksi vuotta...

Tein kaksi noin 200 metrin jälkeä. Verta kului yhteensä 2,5 desilitraa. Lisäsin siihen vielä toisen mokoman vettä. Saakohan näin tehdä? Mitä sanoo harrastajat?

Ensimmäinen jälki vanheni kahdeksan ja toinen yhdeksän tuntia. Pyry oli hommasta innoissaan. Ensimmäiset metrit olivat sellaista kaahotusta, että pois alta oksat ja männynkävyt! Ensimmäisen makuun Pyry merkkasi käymällä siihen itse maate. Kehuin tietysti kovasti! Kumpa se aina merkkaisi makuut yhtä selvästi :-D Kaadolle saakka selvittiin ilman hukkia.

Toinen jälki oli hieman vaativammassa maastossa, mikä sai vauhdin laskemaan. Jostain syystä tämän jäljen Pyry hukkasi monta kertaa. Liekö alueella kulkenut riistaa vai oliko jälki niin paljon vaikeampi kuin ensimmäinen? Väsymystä en koirassa huomannut. Odotin jäljellä, että Pyry palaa kierroksiltaan takaisin jäljelle. Elikkäs estin sitä pääsemästä kauas jäljestä. Olikohan ihan pöljästi tehty? Hiljaa kuitenkin pysyin, vaikka Pyry välillä yritti luntata minusta vihjettä suunnasta. Onneksi jäljen loppuosa sujui hyvin ja siitä palkinnoksi Pyry pääsi kuin pääsikin kaadolle.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta veden lisäämisestä. En usko että se on väärinkään, mutta ehkä turhaa? Jos sienen kosteuttaa kunnolla märäksi ennen jäljen tekoa ja lisää siihen verta kaatamalla päälle alkumakauksella ja muilla makauksilla (+ jämät kaadolle), niin veri levittyy ihan hyvin maastoon.

Mitä käytit kaatona? Vaikuttaa siltä että Pyryltä meni vähän maku touhuun toisella jäljellä ja sitä kiinnosti jokin muu enempi. Suosittelen tekemään vaan yhden jäljen silläkin uhalla, että se menee pieleen. Tai ainakaan onnistuneen jäljen jälkeen ei saisi sille toiselle enää mennä, jotta koiralle jää varmasti positiivinen mielikuva.

Ja tosiaan kannattaa antaa jäljen vanheta vieläkin kauemmin (mielellään yön yli), jotta haju "sitoutuu" maahan, eikä ole levinnyt ilmaan. Vanheneminen auttaa kahteen asiaan jäljestämisessä: koira oppii jäljestämään pääsääntöisesti maavainulla + se ei hosu ja tee virheitä.

Terv. Reija (G-tililläni ei pysty lähettämään viestiä jostain syystä)

Anonyymi kirjoitti...

Täällä on paljon tietoa (en kyllä itse ihan kaikkea allekirjoita):

<a href="http://www.spanieliliitto.fi/harrastukset/MEJA/MEJAasiaa/tuuristataidoksi.htm> MEJA-ohjeita </a>

Koulutustapoja on niin monia ja koska koirat ovat erilaisia, niin eri metodit toimii toisille paremmin kuin toisille. Esim. vaikka Pihka on ahne muuten niin jäljellä sitä ei millään makkarapaloilla opeteta, koska se veri on se juttu :)

Terv. edelleen Rekku

Maija kirjoitti...

HAHAA! Mä luotinkin, että sä vastaat :-D Kiitos!

Rei kirjoitti...

Nimimerkki jälkihullu :D

Rei kirjoitti...

...jota harmitttaa valtaisasti, ettei kummastakaan viikonlopun kokeesta ole kuulunut mitään. Että VOIkin olla hankalaa päästä edes yhteen kokeeseen :(