maanantai 22. maaliskuuta 2010

Luolaviikonlopun tähtihetkiä
















Pyry suoritti luonnonluolan tarkastuksen hyväksytyksi Ristiinassa lauantaina! Pyry mylläsi luonnonluolaa kovalla innolla. Aivan mahtavaa, että Pyrykin saa kirjoihinsa yhden luolakoetuloksen. Saattaa nimittäin olla, että se jää pojan ainokaiseksi. Ei tuo keinoluolapuoli oikein ota tuulta alleen, mutta eiköhän sitäkin vielä kokeilla.

Viikonloppu kului huippuseurassa Ristiinassa, Lenan järkkäämällä luolaleirillä. Oli opettavaiset päivät. Ensimmäistä kertaa tajusin, että myös luolapuolen kouluttajilla on erilaisia näkemyksiä siitä, miten koiria koulutetaan. Pidin Karin ajatuksia saalisvietin hyödyntämisestä erittäin mielekkäinä.


















Reko oli keinoluolilla pelottavan hyvä. Ensimmäistä kertaa näin, että Rekollakin on vitosvaihde. Mahtavaa! Karin päämäärä, että koira lähtee treeneistä aina voittajana ja vahvana, täyttyi Rekon kohdalla kirkkaasti. Olisittepa nähneet sitä pullistelun määrää :-D

Kiitokset kaikille leiriläisille seurasta, Karille opeista, Lenalle järjestämisestä ja Tuulalle kuvista!

7 kommenttia:

Rei kirjoitti...

Hienoa pojat! Meneekö luolakoearvostelu samalla tavoin kuin Ajo tai Mejä -kokeissa? Eli Lut AVO/VOI-luokka (arvosana 1, 2, 3, 0) ja pisteet (koiran pistemäärä/max)? Vai onko ihan eri systeemi? Valista tietämätöntä :)

Maija kirjoitti...

Eri systeemillä mennään, ettei vain olisi sääntöjä liian helppo muistaa :-)

Luolakokeissa koiran työskentely arvostellaan kehitysasteilla E-A. A on paras, ja sen voi saavuttaa vasta, kun on ensin saavuttanut kaksi kertaa kehitysasteen B. Ja kun on kerran saavuttanut A:n, ei keinoluolille enää ole asiaa. A + hyväksytty luonnonluolantarkastus = valio. Korjatkaa, jos olen väärässä :-)

Anonyymi kirjoitti...

Ja lisäksi valioitumiseen tarvitaan näyttelytulos väh. H. Ja kokeeseen koira pääsee täytettyään 15kk, jonka jälkeen myös tuo näyttelytulos pitää olla.

Maija kirjoitti...

Jep, juuri näin. Hyvät lisäykset!

Rei kirjoitti...

Kiitos selvityksestä! Pyry siis syttyy luonnonluolassa, muttei keinoluolassa? Mun maalaisjärjellä tuo luonnonluola on käytännön kannalta parempi, mutta mä en tiedä tuosta luolametsästyksestä juuri mitään. Ilmeisesti keinoluola käyttäytymistä on helpompi arvioida?

Reko onkin ärjy tyyppi. Turpiin vaan sille luolaotukselle ;D

Maija kirjoitti...

Pyry vain tykkää tonkia :-) Luonnonluolantarkastuksessa luola on tyhjä, ei mene mammanpojillakaan pupu pöksyyn!

lena kirjoitti...

Kyllä sillä Pyryllä on "se", usko tai älä. Se vaan ei jostakin syystä saanut sitä käyttöönsä, veikkaan että ensi kerta on jo huomattavasti erilainen. Nyt sillä oli turvallista harjoitella:), tilanne oli turvallinen ja sitä se tarvitsee, kuten moni muu koira.