torstai 6. tammikuuta 2011

Masupotilas





















Pyry sairasti joulukuussa rajun vatsataudin. Rajuimmat oireet menivät ohi päivässä, mutta täysin kunnossa poika ei ole vieläkään.

Närästystä, alilämpöä ja vaisuutta jatkui niin pitkään, että eläinlääkäritkin pitivät tilannetta vakavana. Epäiltiin munuaisten vajaatoimintaa, addisonin tautia, suolitukosta ja vaikka mitä.

Verikokeita on otettu kahteen kertaan: ensimmäisen kerran ennen joulua ja toisen kerran eilen. Elinarvoissa ei ole ollut kummallakaan kertaa mitään valittamista. Röntgenkuvien mukaan sisällä ei ole vierasesinettä. Pahimmat uhkakuvat ovat siis suljettu pois laskuista. Verenkuvakin oli muutoin hyvä molemmilla kerroilla, mutta tulehdussolut olivat hieman koholla. Niiden arvon pitäisi olla välillä 6-12, ja Pyryllä ne olivat ennen joulua 17 ja syödystä antibioottikuurista huolimatta vielä eilenkin 15.

Selvää syytä tähän ei tiedetä. Helpottaa kuitenkin tietää, ettei kyse ole mistään vakavasta elinsairaudesta. Pyryn vatsa vain on ärtynyt jostakin kumman syystä ja tarvitsee aikaa parantua. Tällä hetkellä Pyry voi hyvin, kiitos mahansuojalääkkeiden ja limakalvoa suojaavien lääkkeiden. Jos oireet vielä palaavat kuurien loputtua, Pyryn vatsa tähystetään.

4 kommenttia:

Lena kirjoitti...

No voi ei!!! Että voi vastustaa!!!
Paranemisia Pyrylle!

Riemu kirjoitti...

No voe pöh. Sehän kuulostaa, että sairastat melekeen yhtä palijo ku minä... Nämä on kyllä inhottavia nämä mahaongelmat ja muutki terveysongelmat. Emäntä alakaa kans olla ihan hermoheikkona jokasesta risahuksesta. Että eipä muuta ku paranemisia sullekki ja reeneissä nähhään!

Arttu kirjoitti...

Kurjaa!
Pyry on tassulaastarissaan liikuttava potilas, onneksi siis hiukan paremmassa kunnossa jo.
Pikaista toipumista, masuvaivat on ikäviä, vetää pienen koiran hiljaiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppirutistukset Pyrylle Oulun tytsyiltä.